DVD / Screening documentaire

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieren kunnen niet praten. toch denken wij allemaal wel eens aan een dier te kunnen zien of het zich goed voelt, verdrietig is of pijn lijdt. ‘In de huid van het dier’ volgt drie personen die tijdens hun werk dagelijks met dieren in aanraking  komen

Jan Griekspoor is boswachter in de Oostvaardersplassen en beheert daar de kuddes edelherten, konikpaaren en heckrunderen. Jachtopzichter Cees de Jong controleert de populatie wilde zwijnen op de Veluwe en Wichert Koopman is biologisch melkveehouder.

Hoe verplaatsen zij zich in het dier om de omgang met hun dieren en het doden hiervan voor  zichzelf te verantwoorden?

Kun je als mens in de huid van het dier kruipen of is dit een zelfgecreëerde illusie?

Deze documentaire is gemaakt door Stefan Sand en Christoph Janzing.

 Voor interesse in een screening of een DVD neem contact op met sandstefan(a)gmail.com