over Nature of Sand

Nature of Sand maakt videoproducties die mensen en natuur verbinden. Er gebeurt zoveel in de wereld om ons heen waar we ons niet van bewust zijn. Natuur is overal, en wij mensen staan er midden in zonder dat vaak te beseffen. Ecologie in beeld brengen is verhalen vertellen door de lens van de camera.

Tijdens mijn studie maakte ik de documentaire ‘ in de huid van het dier’, die gaat over de verschillende manieren waarop mensen met dieren omgaan.  Deze film is voor veel kijkers een ‘eye-opener’ geweest en werd zeer hoog beoordeeld. Van deze film heb ik nog een tiental DVD’s liggen die te verkrijgen zijn door mij te mailen.

Voor mijn afstudeervak filmde ik het onderzoek over het broedsucces van de Drieteenstrandloper in Groenland in opdracht van de Vogelbescherming. Deze 7-delige reeks is een reality-achtige videoweblog geworden die de kijker meesleept over de toendra.

In de zomer van 2014 en 2015 reisde ik de brandganzen achterna naar hun broedgebieden in Arctisch Rusland voor een TV reportage in opdracht van de NTR voor het programma ‘de kennis van nu’. Deze is te zien via NPO gemist door op deze link te klikken: http://www.npo.nl/de-kennis-van-nu/23-09-2015/VPWON_1241892 

Tussen deze grotere projecten door maak ik promotie,- en instructievideo’s over natuur en wetenschap.

Contact: sandstefan(at)gmail.com